Split klímaberendezések

Ha hatékony megoldást keres hűtésre, fűtésre, akkor egy oldalfali split klíma megfelelő választás lehet: kedvező árú, csendesen és hatékonyan dolgozik az Ön kényelméért, illetve akár utólagosan is könnyen telepíthető. Többféle típus és felszerelési lehetőség kínálkozik, tekintse meg kínálatunkat!

Split klímaberendezések

KLÍMAVÁLASZTÓ

Klímát szeretne, de nem tudja milyen típusú és mekkora teljesítményű készülék lenne ideális az Ön számára?

Mi segítünk! Válaszoljon néhány egyszerű kérdésre, és Klímaválasztónk megmutatja mire van szüksége!

Klímaválasztó
Oldalfali klímaberedezések

Oldalfali klímaberedezések

 • A legelterjedtebb klíma típus.
 • Fisher Klímák közül egészen biztos talál olyan berendezést, amely az Ön igényeinek megfelel. Hűtésre specializált oldalfali berendezéseink mellett fűtésre optimalizált berendezéseket is kínálunk, valamint több design klímát is forgalmazunk.
Megnézem
Parapet/mennyezeti berendezések

Parapet/mennyezeti berendezések

 • Tetőtéri helyiségbe, vagy olyan helyen ahol kevés a falfelület esetén remek megoldás
 • Rugalmasan állítható légterelés
 • Függőleges és vízszintes beépítési lehetőség
Megnézem
Multi split berendezések

Multi split berendezések

Gazdaságosan és megbízható Fisher LCAC multi split kültéri klímák, (duo, trio, quatro, pento) variálható beltéri egységekkel. Egy kültéri egységre több beltéri berendezés kapcsolódik. A Fisher választékában max. 5 beltéri egység kapcsolható össze.

Megnézem
Padlóra állítható

Padlóra állítható

 • Ablak alatt, akár régi radiátor helyére is felszerelhető a meleg levegőt a lábhozfújva, kellemes hőérzetet biztosít.
 • Keskeny dizájnos kivitel, de telepítéstkövetően akár "eldobozolható", azaz ízlésesen eltakarható.
Megnézem
Kazettás

Kazettás

 • Gipszkarton álmennyezet fölé helyezhető berendezés.
 • 1-4 irányban egyenletes légelosztás, a legkellemesebb komfortérzetért.
 • Nagyobb terek klimatizálására ajánlott.
Megnézem
Légcsatornázható

Légcsatornázható

 • A „láthatatlan” klímaberendezés, melyet vízszintesen vagy akár függőlegesen beépítve is alkalmazható.
 • Nagyobb terek klimatizálására ajánlott.
Megnézem

Split klíma

A különféle műszaki eszközök technikai fejlődésének nagyságrendje az az évek elteltével töretlen gyorsuló irányvonalat mutat, legyen szó akár a az általánosan használt háztartási, akár a szórakoztató ipari árukról, vagy az olyan, az érdeklődők kényelmét és komfortérzetét szolgáló árukról, mint amilyen a split klíma is. A klímaberendezések feltűnésekor a emberek egy meghatározó perspektívát tekintettek elhanyagolhatatlannak, mégpedig a legjobb hőmérséklet elérését. Ez a feltétel manapság is a klímavásárlás leglényegesebb momentuma, viszont a berendezések fejlődésének köszönhetően más tényezők is döntő fontosságúvá váltak. A legfontosabbak ezek közül az energiatakarékosság, a berendezések egészségre gyakorolt hatása, a zajszint nagysága, vagy éppen az esztétikai jellemzők.

A klímapiacot az utóbbi években az úgynevezett split klíma uralja, melynek elterjedése ugrásszerűen megugrott szerte a világon. Ez egyáltalán nem véletlen, hiszen az egyre jobban maga mögé utasított mobil klímával szemben a split klíma a főbb szempontokat mérlegelve előnyösebb, és jobb befektetést jelent a vásárlóknak. Egyik legfőbb előnye a zajszint minimalizálása. A split klíma, vagyis osztott klíma nevéből is adódóan elődeihez képest két részből áll, egy kültéri, illetve egy beltéri egységből. A két egységet egy szigetelt rézcső köti össze. A technológia lényege, hogy a klímát használó emberek a termékek kellemetlen részeivel ne kerüljenek kapcsolatba, azok teljes mértékben a klimatizálni kívánt helyiségben, vagy akár helyiségeken kívül kapjanak helyet. Ennek megfelelően a kültéri egységben találhatjuk meg a kompresszort, amely klímaberendezések esetében a legnagyobb zajforrás, sőt ennek a megoldásnak köszönhetően a berendezés működése során felszabaduló hőből sem kerül semmi a hűsölésre vágyókkal egy légtérbe, így alapjában véve a felhasznált energia is kevesebb lehet. A split klíma tehát sokkal csendesebb és takarékosabb megoldást is jelent, nem beszélve az esztétikai előnyökről. Mivel a berendezésnek csak egy része kerül a falakon belülre, így kevesebb helyet foglal, a kültéri egységet pedig akár el is rejthetjük, igaz régebbi épületeknél ez megkíván egy kis átalakítást is.

A split klíma további jelentős előnye, hogy szinte bárhová fel lehet szerelni. A legelterjedtebb megoldás az oldalfalakra szerelhető konstrukció, de nem kis népszerűségnek örvend a többi megjelenési forma sem. A mennyezeti, vagy parapet berendezés a helyiségben a mennyezetre vagy a padlóra is szerelhető. A kazettás klíma, vagy más néven álmennyezeti klíma a elkészített álmennyezetbe illeszthető, így valójában plusz helyigénye sincs a légkondicionálónak. Ezen kívül létezik még az úgynevezett légcsatornás megoldás melynek lényege, hogy a légtechnikai eszközök és a hűtőtestek csövekkel vannak összekapcsolva az álmennyezetbe illesztett befúvó és elszívó elemekkel, tehát ebben az megoldásban sincs a berendezésnek plusz helyigénye.

Amikor nagyobb helyet, esetleg egyidejűleg több kisebb szobát óhajtunk lehűteni, a hozzá illő teljesítményű egységgel ez is könnyedén kivitelezhető. Mód van ugyanis a mono split kültéri egységek helyett - amiknél egy külső egységhez egy beltéri egység kapcsolható - multi split kültéri egységek elhelyezésére is, melynek eredményeképpen tulajdonképpen egy kültéri egységhez számos beltérben elhelyezett egység is csatlakoztatható.

A split klíma elterjedésének betudhatóan egyre jobb technikai megoldások is napvilágra kerülnek. Az egyik legfontosabb ezek közül az energia takarékosságot veszi célba. Az úgynevezett inverteres szerkezetek már jóval gazdaságosabbak, mert a régebbi készülékekhez képest nem időközönkénti maximális áram felvétellel működnek, hanem folyamatosan dolgoznak, de állandóan csupán annyi áramot igényelnek, amennyi elengedhetetlenül fontos. Ráadásul a légkondicionálókban elhelyezett filterek hatékonyságának növelésére is állandóan születnek a remek megoldások,hogy a klimatizálás ne csak kényelmes, de egészségünkre is jótékony hatású legyen.

Összehasonlítás