Klímaszerelés

BIZTONSÁGOS KLÍMASZERELÉS  - A KORONAVÍRUS IDEJÉN IS HATÉKONYAN SEGÍT A KLÍMA A HŐSÉG ELLEN

A koronavírus járvány miatt a Fisher klíma és viszonteladó partnerei fokozott figyelmet fordítanak a biztonságra az Ön lakásának, irodájának felmérésekor és a legjobb tudásunk szerint vírusmentes klímaszerelés közben.
A Fisher klíma által javasolt biztonságos klímaszerelés lépései:
• Viszonteladóink maszkban, védőszemüvegben és kesztyűben érkeznek Önhöz.
• Mielőtt belépnének otthonába, teljes ruházatukat és a még odakint kicsomagolt klímaberendezést is fertőtlenítik.
• A biztonságos klímaszerelés előtt, a saját védelmükben is fertőtlenítő spray-t használnak a szobában is.
• Szerelés alatt csak a legszükségesebb ideig tartózkodnak a megrendelővel közös helyiségekben. Kérjük, ebben Ön is legyen kedves együttműködni.
• A munka befejezésekor is, immár az Ön védelmében levegő- és felületfertőtlenítő spray-t használnak.
• Akár gyors utaláson keresztül, percek alatt, személyes érintkezés nélkül fizethet.

Mindent megteszünk egészségének védelmében. Hiszen mi sem természetesebb, minthogy odafigyelünk egymásra!
Az egyes viszonteladók biztonsági intézkedéseiről bátran érdeklődjön időpont egyezetetéskor!

Manapság az egyik legnevesebb és legerősebben terjeszkedő műszaki áru a klíma, csakhogy az egyszerű vételezést kísérően van még egy záró elintéznivaló, ami a kuncsaft és az elvárt idilli hőfok közé áll, nevezetesen a klímaszerelés.

A küldemény megérkezését követően ugyanis valahogyan be is kell üzemelni a konstrukciót, és ez sokszor nem a legkönnyebb feladat, sőt produktumtól függően a nem szakképzett illető részére akár kivitelezhetetlen is lehet. Ellenben ez nem szabad, hogy akárkit is eltérítsen a vételezéstől, ugyanis a szükségszerű tevékenységek megvalósítására temérdek szakképzett szakértő áll készenlétben, akik többéves képzettséggel a hátuk mögött villámgyorsan végrehajtják a klímaszerelés tevékenységét.

Természetesen egyszerűbb a tényállás,amennyiben a korábban ismertté vált, úgynevezett mobil konstrukciókról van szó. Ezeket ugyanis elegendő a kinézett terembe vinni, és a kivezető csővezetékét valamilyen megoldással a szabad levegőre juttatni. Ennek legkézenfekvőbb módja, ami nem jár semmiféle extra kötelességgel és fáradtsággal, az, hogy egy nyílászáró kitárása után a magas hőfokú levegőt az így létrejött hézagon át juttatjuk a szabadba. Van azonban egy meghatározó árnyoldala ennek az eljárásmódnak, nevezetesen az, hogy a hézagon, amin a klímában realizálódott magas hőfokú levegő tovatűnik, befelé is magas hőmérséklet árad. Ezért kreatívabb az eredmény, ha egy elenyésző módosítás költségén egy hézagot csinálunk a falon, amin folyton ki lehet dugni a klíma vezetékét, így ebben a kázusban immáron csakugyan szólhatunk valamiféle szerelési tennivalóról, amit emellett nem bajos megoldani.

A valóságos klímaszerelés ugyan nem a mobil klímáknál kezdődik. A manapság meghonosodott és népszerűbb konstrukciók, a split klímák installálása immáron tényleg jelentős tervezéssel jár, melyet hozzáértőkre kell bízni. A split, vagyis osztott szisztémájú berendezések ugyanis két modulból állnak, egy kültéri ezenkívül egy beltéri részből, melyek ilyen módon immáron maradéktalanul színvonalas rendszerek is lehetnek, és a szakszerűtlen beüzemelésük a berendezések hibás működésével, illetve gyakori meghibásodásával járhat együtt. Mint általában minden komolyabb műszaki cikkre, a klímákra is garanciát vállalnak a gyártók, ami márkától és típustól függően akár több évre is kiterjedhet, így a legnagyobb gyártók akár tíz év garanciát is mellékelhetnek termékeikhez. A garancia azonban a legtöbb esetben érvényét veszti, ha a klímaszerelés nem szakember által lett elvégezve.

A klímaszerelés során fontos lépés, hogy a berendezés a megfelelő helyre kerüljön, ellenkező esetben a készülék zavaró tényezővé is válhat. A megfelelő  hely kiválasztása azért is lényeges, mert helyiségektől függően más és más lehet a berendezések hatékonysága az elhelyezés tekintetében. A szakemberek azonban ebben is a vásárlók segítségére vannak.

A klímák gyártása során az egyik legfontosabb, legjobban fejlődő terület a berendezések egészségre gyakorolt hatásának pozitívabb irányba való korszerűsítése. Nem átgondolt installáció esetén viszont nem biztos, hogy ezeket a előnyöket a kuncsaft maradéktalanul kamatoztatni tudja, így a klímaszerelés ebből a perspektívából is szerfelett alapvető dolog.

Rengeteg kázusban a konstrukciók vételezésének térségén potenciál van a beszerelés igényének jelzésére is. Márkajeltől és áruháztól függően különféle kedvezmény keretében ezt akár teljesen térítésmentesen is végrehajthatják, ráadásul megeshet, hogy a szerelés benne van a konstrukció költségében. Magától értetődően a kuncsaftnak nem kell élniük ezekkel a esélyekkel, azaz ha kiválóbbnak látják, maguk választhatnak nagyszerű hozzáértőt.