Klímaszerelés

Egyedi ár miatt keresse partnereinket!

Manapság az egyik legnevesebb és legerősebben terjeszkedő műszaki áru a klíma, csakhogy az egyszerű vételezést kísérően van még egy záró elintéznivaló, ami a kuncsaft és az elvárt idilli hőfok közé áll, nevezetesen a klímaszerelés.

A küldemény megérkezését követően ugyanis valahogyan be is kell üzemelni a konstrukciót, és ez sokszor nem a legkönnyebb feladat, sőt produktumtól függően a nem szakképzett illető részére akár kivitelezhetetlen is lehet. Ellenben ez nem szabad, hogy akárkit is eltérítsen a vételezéstől, ugyanis a szükségszerű tevékenységek megvalósítására temérdek szakképzett szakértő áll készenlétben, akik többéves képzettséggel a hátuk mögött villámgyorsan végrehajtják a klímaszerelés tevékenységét.

Természetesen egyszerűbb a tényállás,amennyiben a korábban ismertté vált, úgynevezett mobil konstrukciókról van szó. Ezeket ugyanis elegendő a kinézett terembe vinni, és a kivezető csővezetékét valamilyen megoldással a szabad levegőre juttatni. Ennek legkézenfekvőbb módja, ami nem jár semmiféle extra kötelességgel és fáradtsággal, az, hogy egy nyílászáró kitárása után a magas hőfokú levegőt az így létrejött hézagon át juttatjuk a szabadba. Van azonban egy meghatározó árnyoldala ennek az eljárásmódnak, nevezetesen az, hogy a hézagon, amin a klímában realizálódott magas hőfokú levegő tovatűnik, befelé is magas hőmérséklet árad. Ezért kreatívabb az eredmény, ha egy elenyésző módosítás költségén egy hézagot csinálunk a falon, amin folyton ki lehet dugni a klíma vezetékét, így ebben a kázusban immáron csakugyan szólhatunk valamiféle szerelési tennivalóról, amit emellett nem bajos megoldani.

A valóságos klímaszerelés ugyan nem a mobil klímáknál kezdődik. A manapság meghonosodott és népszerűbb konstrukciók, a split klímák installálása immáron tényleg jelentős tervezéssel jár, melyet hozzáértőkre kell bízni. A split, vagyis osztott szisztémájú berendezések ugyanis két modulból állnak, egy kültéri ezenkívül egy beltéri részből, melyek ilyen módon immáron maradéktalanul színvonalas rendszerek is lehetnek, és a szakszerűtlen beüzemelésük a berendezések hibás működésével, illetve gyakori meghibásodásával járhat együtt. Mint általában minden komolyabb műszaki cikkre, a klímákra is garanciát vállalnak a gyártók, ami márkától és típustól függően akár több évre is kiterjedhet, így a legnagyobb gyártók akár tíz év garanciát is mellékelhetnek termékeikhez. A garancia azonban a legtöbb esetben érvényét veszti, ha a klímaszerelés nem szakember által lett elvégezve.

A klímaszerelés során fontos lépés, hogy a berendezés a megfelelő helyre kerüljön, ellenkező esetben a készülék zavaró tényezővé is válhat. A megfelelő  hely kiválasztása azért is lényeges, mert helyiségektől függően más és más lehet a berendezések hatékonysága az elhelyezés tekintetében. A szakemberek azonban ebben is a vásárlók segítségére vannak.

A klímák gyártása során az egyik legfontosabb, legjobban fejlődő terület a berendezések egészségre gyakorolt hatásának pozitívabb irányba való korszerűsítése. Nem átgondolt installáció esetén viszont nem biztos, hogy ezeket a előnyöket a kuncsaft maradéktalanul kamatoztatni tudja, így a klímaszerelés ebből a perspektívából is szerfelett alapvető dolog.

Rengeteg kázusban a konstrukciók vételezésének térségén potenciál van a beszerelés igényének jelzésére is. Márkajeltől és áruháztól függően különféle kedvezmény keretében ezt akár teljesen térítésmentesen is végrehajthatják, ráadásul megeshet, hogy a szerelés benne van a konstrukció költségében. Magától értetődően a kuncsaftnak nem kell élniük ezekkel a esélyekkel, azaz ha kiválóbbnak látják, maguk választhatnak nagyszerű hozzáértőt.