A nemzetközi klímavédelmi törekvéseknek megfelelően a magyar hatóságok is a megújuló energia felhasználását támogatják mind szabályzással, mind támogatásokkal.

Gyermeket vár vagy 25 év alatti gyermekével egy lakcímen él? Ön akár 50%-kal olcsóbban jut egyes termékeinkhez!

Az Otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően, a gyermeket nevelő szülő vagy családok vissza nem térítendő, utólagos támogatásban részesülhetnek. A támogatás összege általánosságban a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 000 000 forint és a támogatható tételek között szerepel a Fisher választékából:

  • fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, megújuló energiaforrások alkalmazása
  • klímaberendezés cseréje vagy beépítése
  • használati melegvíz rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is
  • szabályozott szellőzési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje.

A támogatás a lakáson végzett építési tevékenységek befejezését és a számlák kifizetését követően 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig igényelhető egy alkalommal. Az igénylés és az elszámolás menetéről az Államkincstár oldalán tájékozódhat.

Saját lakóingatlana van és jövedelme nem éri el az országos átlagot? Ön akár 100% állami támogatásra lehet jogosult a lakossági napelemes rendszerek és fűtéskorszerűsítése programmal!

Ezt a pályázatot, mely 201 milliárd forint támogatásról szól, várhatóan 2021. november 15-től teszi elérhetővé az Innovációs és Technológiai Minisztérium a www.palyazat.gov.hu oldalon. Az előzetesen megosztott tervezet elérhető itt és ez alapján a napelemmel kombinált, használati melegvizet is előállító hőszivattyús rendszerek kialakításához nyújt majd akár 100%-os mértékű támogatást. Elszámolható az anyagköltség, munkadíj, a tervezési és engedélyeztetési költségek is, ha a pályázati oldalon megjelölt tervezőkkel dolgozik és megfelel a pályázati kiírás feltételeinek. A támogatás alapvetően a szerződéses projekt megvalósulása után kerül folyósításra, de előleg igényelhető a tervezet szerint.

Ön cége részére számolná el a klímavásárlási, fűtés korszerűsítési költségeket? Ne felejtse el a TAO kedvezményt!

Az 1996. évi LXXXI. törvény [tao tv.] 22/E§ tartalmazza az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás, felújítás adókedvezményének részleteit. Alapvetően a számított társasági adót csökkentheti az adókedvezménnyel a TAO keret 70-80%-ig a közvetlen energiahatékonyságot növelő beruházásokkal. Az adókedvezmény igénybevételére összesen 6 év áll rendelkezésére. Érdemes átbeszélni könyvelőjével a lehetőségeket és feladatokat, amik a TAO kedvezmény igénybevételéhez kapcsolódnak.

Kedvezményes kölcsönre lenne szüksége?

Újépítésű, közel nulla energiaigényű ingatlanokra igényelhető gyermekvállalási kötelezettség nélkül a Zöld Otthon Program keretében akár 70 000 000 Ft hitelösszeg, akár 25 év futamidővel. Az alapprogram részletei az MNB oldalán érhetők el.
A CSOK keretében a fiatalok és többgyermekesek lakásfelújításon belül fűtés korszerűsítésre is igénybe vehetnek kedvezményes hitelt, mely klíma vagy hőszivattyú telepítését is jelentheti. A részletekről a Pénzügyminisztérium oldalán illetve a hitelintézetekben tájékozódhat.

Áruhitellel, szabadfelhasználású hitellel pedig számos hitelintézet foglalkozik, akik akár pár óra alatt, on-line ügyintézéssel is valóra válthatják klimatizálási terveit! 

Akciós klímát keres?

Értékesítő partnereink szezonális akciókkal várják Önt. Az Önhöz legközelebbi partner kiválasztásához látogasson el partnerkereső térképünkre!