Németh Lajos a Fisher klíma arca, márka nagykövetünk

A Fisher klíma és Németh Lajos, „mindenki meteorológusa” 2018-ban kezdett közös munkába. A reklámfilm és a hirdetések mellett az együttműködés többről is szól, hisz egy ilyen közismert személyiség joggal és gondosan mérlegeli, mihez adja a nevét. Németh Lajost kérdeztük hát a klímaváltozásról, a légkondicionáláshoz fűződő viszonyáról és a Fisher márkával való munkájáról.

Napjainkban egyre gyakrabban kerül szóba az egész Földet érintő éghajlatváltozás, globális felmelegedés. Így van ez nálunk Magyarországon is. Különösen a nyári időszakban, amikor sorozatban döntjük a napi meleg csúcsokat. A kellemetlen meleg, a hőség, érezhető a lakásokban is, hiszen még az éjszakai órák külső hőmérséklete sem mindig alkalmas szellőztetésre, a benti levegő frissítésére. Felmerül tehát a kérdés, hogy milyen módon mérsékelhetjük a globális felmelegedés ezen káros hatását. Ha természetes módon nem megy, akkor javíthatjuk, biztosíthatjuk komfort hőérzetünket a különböző klíma berendezésekkel, légkondicionálókkal.

Németh Lajos a Fisher klíma arca

„Megmondom őszintén, sokáig előítéletem volt mindenféle »mesterséges«, a természetes környezetet módosító berendezéssel szemben, de az elmúlt egy-két évtized egyre gyorsuló éghajlatváltozása, melegedése miatt egyre inkább szükségessé válik, hogy mindennapjainkat a komfortos életünket biztosító céleszközökkel segítsük. Ma már különösen a városokban olyan éjszakai hőszigetek alakulnak ki, hogy az egészséges, pihentető alvás hőmérsékleti feltételei csak légkondicionálókkal biztosíthatók.” – magyarázza Németh Lajos meteorológus.

„Lassan hetvenedik életévemhez közeledve, eddig szinte mindig elfogadtam a természeti környezetem kihívásait, próbáltam természetes úton alkalmazkodni az időnként előforduló szélsőségekhez. Ezért nem volt eddig a lakásunkban pl. légkondicionáló sem, de úgy érzem, hogy az időjárási szélsőségekkel való kihívások a következő években, évtizedekben már csak »rásegítéssel« viselhetők el, így a 2020-as nyár forró periódusait a lakásunkban már Fisher klíma teszi elviselhetőbbé. A technika rohamos fejlődésével, napjainkban ezeknek a modern klímaberendezéseknek a használatával meggyőződésem, hogy segítünk szervezetünknek az éghajlati szélsőségek emberibb elviseléséhez.” – folytatja a klímaváltozással kapcsolatos kérdésekre reflektálva.

„A globális felmelegedés az elkövetkező években, évtizedekben az emberiség életkörülményeinek egyik legnagyobb meghatározója, kihívása lesz. A Fisher klíma olyan termékekkel van a piacon, amelyek elviselhetőbbé, komfortosabbá teszik mindennapjaink életét. A meteorológusok, klímakutatók feladata, hogy tájékoztassanak a klímaváltozás okozta várható időjárási szélsőségekről, a Fisher klíma termékei pedig pl. arra hivatottak, hogy az előforduló szélsőséges hőmérsékleti körülményeket a lakásunkban, munkahelyünkön tompítsák, elviselhetővé tegyék. Ezek miatt vállaltam fel a céggel az együttműködést. Úgy érzem, mivel a globális felmelegedés hosszútávú (több évtizedes, évszázados) folyamat, a Fisher klímaberendezéseire a komfortosabb emberi életkörülmények biztosítása miatt még nagyon sokáig lesz kereslet.

Németh Lajos a Fisher klíma arca

Amióta a Fisher »arca« vagyok, nagyon sok ismerősöm, akinek már ilyen légkondija van, gratulált, hogy valóban csúcsminőségű terméket ajánlok. Sokan pedig, akik mostanság terveznek klímaberendezést vásárolni, telefonon hívnak, hogy a »veterán« meteorológus jó prognózisaira is emlékezve választják a széles piaci kínálatból a Fisher klímát.”

Itt tekintheti meg split klíma választékunkat. Ha inkább klímaszerelő szakértelmével választana, megtekintheti partnereink listáját itt.