Fisher klíma télen, nyáron!

Egy jó klíma nemcsak a nyári hőséget tudja elviselhetőbbé tenni, hanem a hűvösebb hónapokban is jó szolgálatunkra lehet, ha megfelelőt választunk. A Fisher Comfort Plus például egyaránt jól működik +50 és -20 fokban is, amivel maximálisan képes kiszolgálni a hazai igényeket még a legszélsőségesebb időjárási viszonyok között is. A tévhittel ellentétben pedig a klíma fűtés még a pénztárcánkat sem terheli meg túlságosan, mivel a hőszivattyú elvnek köszönhetően a felhasznált energia akár 4-6 szorosát is képes hőenergiaként leadni.

Az új Comfort Plus klíma

A klíma fűtés előnyei

Környezet és pénztárcabarát megoldás

Az inverteres klímaberendezések gyorsan és hatékonyan képesek elérni a beállított hőfokot hűtési és fűtési módban is. A Fisher Comfort Plus például egy átlagos méretű 30 fokos szobát nyáron 4 perc alatt 4 fokkal képes lehűteni, míg télen a bekapcsolás után pillanatok alatt kibocsátott forró levegővel gyorsan felfűti a helyiséget. A hagyományos gáz-, vagy padlófűtéshez, illetve hősugárzókhoz képest így nemcsak hatékonyabb, de akár 10-15%-kal is takarékosabb megoldást nyújthat.

Az egész ország területén elérhető H tarifának köszönhetően pedig még tovább csökkenthetjük fűtési költségeinket, mivel a gázzal szemben ennek mennyisége nem került maximalizálásra a rezsicsökkentés hatálya alatt. Az egyik legnagyobb hazai áramszolgáltató (E.ON) szerint  ez a jellemzően díjazás az egyik legkedvezőbb a hőszivattyús fűtést használó otthonokban. Mivel a gáz fűtőértéke ráadásul jóval alacsonyabb, mint a hőszivattyús rendszereké, vagy a klíma fűtésé, ezért többszörösen is megéri váltani.

Kényelmes megoldás állandó hőfokra

Az inverteres klímák egyik nagy előnye, hogy segítségükkel pontosan szabályozható a benti hőmérséklet. Ez jól jöhet akkor is, ha spórolni akarunk a fűtéssel, hiszen beállíthatjuk, hogy milyen hőfok alatt kell bekapcsolnia és ha eléri a megfelelő szintet, önmagától le is áll. Ezáltal nincs fölösleges fűtés és elpazarolt energiaforrások.

A Fisher Comfort Plus klímák időzítés funkciójával akár azt is beállíthatjuk, hogy az esti órákban legyen melegebb, így például a munkából hazaérve kellemes hőmérséklet fogad majd. Nyáron pedig ennek köszönhetően hűvös lakásba léphetünk be egy fárasztó nap után.

Gyors és olcsó telepíteni

A gázfűtés tervezése, anyagköltsége, engedélyeztetése és kivitelezése nemcsak költséges, hanem hosszadalmas folyamat is. Az újépítésű, vagy fűtés korszerűsítés előtt álló házaknál ezért érdemes elgondolkozni a klíma fűtésen is. A beszerelésre általában nem kell sokat várni, illetve többnyire a klímaberendezés jelenti a legnagyobb kiadást, amivel egyszerű előre kalkulálni.

Jól működik együtt a hagyományos fűtési rendszerekkel

Ilyenkor a klímával csak rásegítünk a gázkazán munkájára, de nem helyettesítjük azt teljesen, ezáltal mindkét rendszerből a legoptimálisabb teljesítményt hozhatjuk ki.

Jó megoldás lehet például a tavaszi-őszi átmeneti időszakban is, amikor nem olyan alacsony a kinti hőmérséklet, de esténként már fázunk a lakásban. Ha társasházban lakunk és a többi lakóhoz, vagy egy előre megadott dátumhoz kötődik a fűtés beindítása szintén hasznos lehet a klíma fűtés.

Miért válasszunk Fisher Comfort Plus klímát?

  • 4 típusú szűrési rendszerének köszönhetően megszűri a káros anyagokat és megtisztítja a lakás levegőjét. Nagyforgalmú utak mellett, magas légszennyezettségű területeken így sok károsanyagtól megkímélheti a ház lakóit.
  • Okosklíma, így wifin keresztül is könnyen programozható és akár távolról is irányítható, illetve összeköthető okos otthon rendszerekkel.
  • Beépített memória funkciójának köszönhetően megjegyzi szokásainkat, amivel észrevétlenül teszi komfortosabbá hétköznapjainkat.
  • Csendes működése még csendesebbé tehető az éjszakai üzemmód segítségével, így az alvást sem zavarja meg hűtés vagy fűtés közben.
  • A ne fújj rám funkciónak köszönhetően a klímaberendezésekkel kapcsolatos egyik legnagyobb problémának sikerült gátat szabni. Sokakat zavar ugyanis, ha közvetlenül rájuk irányul a klíma levegője.

Ha klímaberendezés beszerzésén gondolkozunk, érdemes inverteres klímát választani, ami egyaránt megállja a helyét a nyári hőségben és a téli hidegben is. A Fisher Comfort Plus klíma modern kialakításának és R32 gázt használó hűtőközegének köszönhetően nemcsak hatékony, hanem környezetbarát módot nyújt mindkét helyzetben.