A klímatisztítás, klímavásárlás időszaka következik, hisz a nyár közeleg, a hőség idén is sokak számára okoz majd problémát otthonában, munkahelyén, együttélve a koronavírus járvány okozta változásokkal az életünkben.

A koronavírus járvány kapcsán felmerülhet a kérdés, biztonságos-e a klímaszerelés, klímavásárlás, mikor és hogyan végezhető a klímakarbantartás?

A koronavírus alapvetően változtatta meg az életet, csak akkor megyünk emberek közé, ha feltétlenül szükséges és igyekszünk minden ajánlott óvintézkedést megtenni akár egy bevásárlás esetén is.
A saját biztonságunk és mások biztonsága érdekében leginkább ajánlott intézkedések a hétköznapokban:
• szájmaszk viselése
• gyakori, minimum 20 másodperces kézmosás
• arcunk, szemünk érintésének kerülése
• fertőzöttnek vélt felületek érintésekor védőkesztyű viselése
• potenciálisan fertőzésnek kitett tárgyak fertőtlenítése otthonunkba érve.


A koronavírus különböző felületeken más-más időtartamban maradhat fertőzőképes. A WHO felmérése alapján a klímavásárlásnál, klímakarbantartásnál érintett műanyag és fém felületeken 5-9 napig maradhat fertőzőképes a koronavírus. Ezért mind a klímaszerelők, mind a klímavásárlást tervezők részéről odafigyelést, a javasolt óvintézkedések betartására van szükség – a klímaszerelő számára éppolyan fontos a megfelelő vírus elleni védelem egy klíma karbantartása során, mint egy új vásárló számára az újonnan a lakásába érkező készülék, és a lakásába látogató idegen révén.


Biztonságos klímaszerelés és biztonságos klímakarbantartás


A Fisher klímák importőreként a Columbus cégcsoport számára a felelős tájékoztatás az elsődleges, hisz a klímák szűrőinek tulajdonított hamis biztonságérzet emberéletbe kerülhet.
A klímák légszűrőinek van vírusölő hatása, melyek célja a légkondicionáló belsejében, a légkondicionáló működése közben létrejövő nedves környezetben a kórokozók megtapadása, elszaporodása elleni védelem. A legbiztonságosabb légkondicionálók sem garantálhatják a helyiség légmennyiségének teljes fertőtlenítését. Erről bővebben ebben a cikkünkben írunk. A klímák célja az, hogy a kellemes hőérzetet biztosítsák és akinek erre van szüksége, a koronavírus járvány alatt is biztonságosan juthat klímaberendezéshez.
A Fisher klíma és viszonteladó partnerei fokozott figyelmet fordítanak a biztonságra az Ön lakásának, irodájának felmérésekor és a legjobb tudásunk szerint vírusmentes klímaszerelés közben.

A Columbus cégcsoport és a Fisher klíma által javasolt biztonságos klímaszerelés lépései:


• Szájmaszkban, védőszemüvegben és kesztyűben történik a felmérés, szerelés.
• A biztonságos klímaszerelés előtt, közben és után levegő- és felületfertőtlenítő sprayt használnak a klímaszerelők.
• Akár gyors utaláson keresztül, percek alatt, személyes érintkezés nélkül történhet a fizetés.
• Állandó szellőztetéssel csökkenthető az esetleg levegőbe kerülő vírusok száma.


A koronavírus ellen leggyakrabban javasolt fertőtlenítőszerek magas alkoholtartalmuk révén károsíthatják a műanyag bevonatot, így a készülékek felületi fertőtlenítése esetén mindenképp javasoljuk kevésbé látható helyen, kis felületen tesztelni a hatást. A hatóidő után mindenképp ajánlott letörölni a vegyszert a készülékről.
Mindent megteszünk egészségének védelmében. Hiszen mi sem természetesebb, minthogy odafigyelünk egymásra!
Az egyes viszonteladók biztonsági intézkedéseiről bátran érdeklődjön időpont egyezetetéskor! Viszonteladó, klímaszerelő partnereinket megtalálja itt.